SAMANLIKTAN SERVET ÇIKTI

istanbul'da yaşayan Amasyalı bir iş adamı, memleketinde samanlıkta

beklettiği 1963 model Chevrolet İmpala marka klasik otomobili yeniletmek için Çorum'da faaliyet gösteren bir oto dizayn firmasına teslim etti.

Otomobili çekici ile Çorum'a getiren firma yetkilileri, 25 yıldır kullanılmayan aracın tüm parçalarını Amerika'dan sipariş edilen orijinalleri ile değiştirerek, yaklaşık 8 ay sonunda eski görünümüne kavuşturdu.

Yenilemenin ardından kentin en işlek caddesinde sergilenen otomobil vatandaşların ilgisini çekti.

Firmanın satış ve pazarlama müdürü Hüseyin Çalışkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, halen 50 bin kilometrede olan 52 yaşındaki otomobilin motorundan direksiyon simidine kadar tüm parçalarını orijinalleri ile yenilediklerini söyledi.

Otomobilin İstanbul’da yaşayan Amasyalı bir iş adamına ait olduğunu belirten Çalışkan,

isminin açıklanmasını istemeyen müşterisinin otomobili Almanya'da yaşayan torununa doğum günü hediyesi olarak vereceğini söyledi.