Magazin

Türkiye'de Olsa Aylarca Tartışılacak ve Yayındayken Kaldırılacak Amerikan Dizileri

Türkiye'de Olsa Aylarca Tartışılacak ve Yayındayken Kaldırılacak Amerikan Dizileri Şimdi televizyon ekranında öpüşme görünce bile "Vay anam babam cesarete bak" der hale geldik. Bir de konusu itibariyle düşünülenemez, teklif dahi edilemez yabancı dizilerin bizde uyarlandığını hayal edin. Ziyagil Yalısı'na adam toplayıp Bihter dövmeye gelenler onlara ne yapmaz...

Buna birden fazla romantik ilişki yaşama hali olan poliamori veya Fransız tipi üçlü ilişki menage a trois denebilir.

You Me Her' ve üç kişi yaşanılan bir aşk hikayesi. Artı 18 de dahil tabii.

Dünya’nın birbirinden farklı yerlerinde 8 farklı kişi açıklanamayan bir sebeple birbirlerinin hafızalarına, zihinlerine, ana dillerine ve yeteneklerine sahip oluyor ve bu olağanüstü durumla mücadele ederken bir yandan da hayatta kalmaya çalışıyorlar. Bizde de 8 farklı ilden 8 birbirinden çok farklı insan düşünün. Artı 18 sahneleri ya çöp olurdu ya da gerçekten enteresan bir RTÜK cezası görürdük.

Başkan olmak uğruna yaptıkları, gözünü kırpmadan kalem kırışı, tüm çirkin yolları denemesi ve izleyince "Siyaset gerçekten bu kadar kirli bir şey" dedirtmesi ile tüm bakış açısını değiştirdi bu dizi. O yüzden Türkiye'de böyle bir yol izlemek, "Biz böyle miyiz yazıklar olsun:/" çıkışıyla beraber saniyesine yayından kaldırılmayı getirir.

Direkt intihar saldırısı. Adamın olayı bu, çapkınlık hovardalık diyemezsiniz. Shameless uyarlamasında olduğu gibi barmen adamı kıraathaneci de yapamazsınız. Olmaz, olursa kanalı kapatırlar animallah.

Zaten LGBTİ ilişkiler konusunda çok sıkıntılı bir toplum olsak da, kadın kadına ilişkiye karşı enteresan bir sempatiklik var erkeklerde. Ama evli ve çocuklu, dışarıdan bakıldığında çok mutlu bir hayatı olduğu sanılan bir terapistin, güzel bir garsonla yaşadığı ilişkiyi görmekten çok memnun kalacaklarını sanmayız. Bu arada dizinin konusu bundan ibaret değil, terapist olarak etik dışı bir şekilde hastalarını manipule eden bir kadından bahsediyoruz. Asıl tartışılması gereken şey bu olurdu herhalde.

Psikoterapi yöntemi olan modern ilişki terapinin kurucusu ve uygulayıcısı iki adamın 60’lı yıllarda sebep oldukları ilişki devrimi anlatıyor bu dizi. Bugün hala o adamların deneyleri sayesinde kadın organ sorununun temel çözüm teknikleri uygulanıyor. Tabii içinde bol bol artı 18 var. Spartacus'te de artı 18 var ama onu çıkardığımızda konu sıkıcılaşsa da başka bir şey. Bu daha fragman aşamasındayken RTÜK'ün durduracağı bir dizi.

İşte bu belki de hepsinden daha çok sorun yaratacaktır. Böyle bir kartelin hikayesini yayınlarsınız yayınlamasına da, polisin askerin içine sızdıklarını, rüşveti verenin her haltı yiyebildiğini, bakanların bile satın alındığını anlattığınızda hapsi bile boylarsınız.

Evet biraz karışık. Piper, nişanlısıyla evlenmek üzereyken geçmişte işlemiş olduğu uyuşturucu kaçakçılığı suçu ortaya çıkıyor. Çok steril bir aile hayatı olan Piper'a kimse yakıştıramasa da; geçmişte Alex isimli biriyle kadın kadına ilişkisi olduğunu öğreniyoruz. Suçun ortaya çıkmasıyla hapse girdiğinde de, onu ihbar eden Alex ile tekrar bir ilişki yaşamaya başlıyorlar. Ne var canım, yapıverirler bir hapishane dizisi diyebilirdiniz ama çıkış noktası zaten bu ilişki. Yayarsa dünyaya bu temaları Netflix yayar gerçekten.

Karısını sevse de uzun ve sıkıcı evliliğinden bunalan bir adam, genç ve güzel bir kızı kiralık kadın tutuyor. öpüşmeyi tamamlamasa da kızdan hoşlanıyor. Durumu karısına anlattığında karısı o kızı tanımak istiyor. Ne var ki kızdan o da hoşlanıyor. Kızı da ilişkilerine katıp; artı 18 işler, kötü alışkanlıklar, kafa yapıcı maddeler ve yavaş yavaş başlayan kıskançlıklarla dolu bir ilişki yaşıyorlar. On saniye gözlerimizi kapatıp bunu Türk dizisinde izlediğimizi düşünelim...

'Gypsy' ile evli ve çocuklu bir kadının, bir başka kadın ile yaşadığı yasak aşk gerilimi.

'Sense8' ile Iğdır'da sevişen adamın Manisa'daki adamı tatmin etmesi sorunsalı.